Oheisohjelma

Elämyksiä festivaalin lomassa

Puistossa!-festivaali tarjoilee ainutlaatuisia elämyksiä sinulle ja ystävillesi! Makuaisteja kutkuttavat tasting-tilaisuudet luovat uudenlaista festaritunnelmaa, kun juomiin tutustutaan ammattilaisen opastuksella, ja tarjolla on herkullisia vaihtoehtoja perinteiselle festivaaliruoalle. Festivaalin aikana myös Peurunka avaa ovet saunamaailmaan, jossa voitte rentoutua omassa saunassa porealtaan kera. Nämä elämykset tekevät festareista varmasti ikimuistoisen! Tutustu mahdollisuuksiin alta.

juoma-tasting

Juoma-tasting järjestetään festivaalialueella sijaitsevissa tähtiteltoissa. Yhden tilaisuuden hinta on 35 € per henkilö.
Ohjattu tilaisuus kestää 45min. Varmista paikkasi ja osta lippu etukäteen tästä.

PE 28.7.

Klo Tasting
19.00 - 19.45 Valkoviinit
20.30 - 21.15 Kuplivat

LA 29.7.

Klo Tasting
17.30 - 18.15 Valkoviinit
19.00 - 19.45 Kuplivat
20.30 - 21.15 Viskit

Kuplivat

Melkein jokaisella viiniä tuottavalla alueella valmistetaan myös kuohuviiniä. Kuplat yhdistetään kesään, iloon ja juhlaviin tilanteisiin. ”Helppoja” kuplivia viinejä nautitaan arkea kohottavissa tilanteissa, kun taas hienoimmat kuohut säästetään hetkiin, joissa halutaan korostaa tilanteen arvokkuutta.

Tilaisuuden aikana otamme pikaisesti haltuun erilaiset kuohuvatyypit. Maistelemme 3 erilaista kuohuvaa ja opimme mitä eroa on cavalla ja proseccolla sekä samppanjalla.

Mikä olisikaan parempi juhlatunnelman kohottaja kuin lasillinen kauniisti kuplivaa kuohuvaa!

Valkoviinit

Kuinka hyvin tunnet vaaleiden rypäleiden eron? Maistelemme kolme täysin erilaista rypälettä, kaikille tuttu ja trendaava Riesling, uuden maailman muhevan herukkainen Sauvignon Blanc sekä ikuisesti rakastettu klassikko Chardonnay. Pääset tutustumaan moniaistillisesti viinien maailmaan.

Puistossa festivaalin valkoviini tasting ilahduttaa hedelmäisyydellään ja raikkaudellaan.

Viskit

Tasting on loistava tapa vertailla erilaisia viskejä. Kun lasissa on vierekkäin täysin toisilleen erilaiset, mutta niin samanlaiset tuotteet, niin mistä syntyy niiden ero? Tämä elämän veden tasting turruttaa aistisi pehmeällä ja uudella tavalla, jota et olisi osannut yhdistää aikaisemmin. Skotlantilainen mallasviski vs. vihreän saaren kulta vai kenties sittenkin se mainetta ja kultapalkintoja niittänyt kotimainen käsityötisle, näihin tuotteisiin pääsemme kurkistamaan lähemmin.

Viski on hyvän seuran arvoinen.

Ruoka-tasting

Festivaalialueen ruokamaailmassa on tarjolla ensimmäistä kertaa uusia makuja kokeiltavaksi! Erikoisannokset ovat saatavilla aina ruokamaailman ollessa auki. Annoksen mukana saat lisätietoa sen sisällöstä, saatatpa oppiakin jotain! Valitse kolmesta vaihtoehdosta, tai kokeilkaa kavereiden kanssa vaikka kaikkia:

Makkaralautanen:

Sisältää laadukkaita artesaanimakkaroita niiden makumaailmaa täydentävien höysteiden kera. Pääesiintyjät lautasella ovat herkullinen Chorizo, Bratwurst ja Savumakkara.

Tapas-lautanen:

Espanjalaisesta ruokakulttuurista keskelle Peurungan puistoa saapuu tapas-lautanen. Sen sisältö koostuu käsin syötävistä, mitä maistuvimmista ja ehkä yllättävistäkin makuelämyksistä!

Piknik Puistossa!

Nappaa mukaan raikas ja kesänmakuinen piknik-kori, ja nauti sen sisällöstä missä haluat. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti aurinkoiseen festivaalipäivään!

Ruoka-tasting on omatoimista, eikä annoksia tarvitse varata etukäteen. Jos kuitenkin haluat varmistaa ruuan saatavuuden isolle ryhmälle, voit ilmoittaa asiasta sähköpostilla milja(at)ext.fi.

Peurungan Saunamaailma

Varaa Peurungan saunamaailmasta omaan käyttöösi Tynnyrisauna ja poreallas!

Saunamaailma sijaitsee Peurungan hotellin ranta-alueella lähellä kaikkia Peurungan palveluita aivan festarialueen vieressä. Varaa mukaan omat pyyhkeet sekä saunajuomat, nauti tynnyrisaunan löylyistä ja porealtaan lämpimästä vedestä.

Vuokraamalla saat yksityiskäyttöösi:
– Tynnyrisauna järvinäköalalla
– Poreallas
– Oleskelualue
– Ulkosuihkut 2 kpl (lämmin vesijohtovesi)

Hinta kahdelta (2) tunnilta on 240 €. Saunamaailmaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Peurungan Kylpylähotelliin. Tynnyrisaunaan mahtuu kerrallaan 6-8 henkilöä ja porealtaaseen 7 hlöä. Tynnyrisaunoja ja porealtaita on varattavissa yhteensä 2 kpl.