Info

Yleisesti askarruttavat asiat

Täältä löydät kaikki tärkeimmät asiat koskien festivaalia. Otathan tämän seurantaan, sivua päivitetään aktiivisesti kohti kesää.

Festivaalialue

Festarialue sijaitsee Peurungassa Laukaassa
Osoite: Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Ikäraja

Koko festivaali on K-18.

Turvallisuus

Järjestyksenvalvojat tekevät jokaiselle vieraalle alueelle saapuessa turvatarkastuksen, jolla taataan kaikille mahdollisimman turvallinen ympäristö. Tutustu ohjeisiimme, mitkä asiat ovat sallittuja ja kiellettyjä festivaalialueella. Voit jättää tavaroita narikkaan, joka sijaitsee sisäänpääsyportin jälkeen, ennen turvatarkastusta.

Jos huomaat ympärilläsi jotakin vaarallista ilmoitathan asiasta lähimmälle järjestyksenvalvojalle – pidetään toisistamme huolta. Festivaalin turvallisuuden hoitaa Aican Oy.

Festivaalilla tullaan puuttumaan kaikeen, joka voisi vaikuttaa asiakkaiden turvallisuuteen, turvallisuudentunteeseen, viihtyvyyteen tai festivaalirauhaan! Emme suvaitse minkäänlaista yksilönvapauteen ja -oikeuksiin kohdistuvaa häirintää! Kaikenlainen syrjintä, seksuaalinen häirintä, rasismi, misogynia sekä henkinen tai fyysinen väkivalta on tapahtumasta poistamisen uhalla EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Sallitut ja kielletyt

Tuo mukanasi

Sallitut asiat

Kielletyt asiat

*Pidämme oikeuden muutoksiin

Festaribussit

Kulkevat molempina festivaalipäivinä Jyväskylästä, Äänekoskelta ja Laukaasta. Festaribussilla kulkemalla on mahdollista nähdä sekä päivän ensimmäinen että viimeinen esiintyjä. Paluumatkalla kyydistä voi jäädä myös muilla pysäkeillä.

Laukaan festaribussin reitti: Laukaa, pysäkki Satamatie 2 – Peurunka.

Jyväskylän festaribussin reitti: Jyväskylä, Harjun tilausajolaituri – Bilteman pysäkki – Leppävesi, Jyväskyläntie – Peurunka.

Äänekosken festaribussin reitti: Äänekoski, Pub Markus – Suolahden linja-autoasema – Hotelli Uninen Äänekoski – Peurunka.

KATSO AIKATAULUT TÄÄLTÄ!

Esteettömyys / Erityisryhmät

Avustaja pääsee avustajaan oikeutetun festivaalivieraan kanssa maksutta, ilman erillistä pääsylippua. Jos avustettavalla on VIP-lippu, pääsee avustaja ilman erillistä pääsylippua, mutta VIP-tuotteet kuten VIP-ruoka, eivät kuulu avustajan lippuun. Päästäkseen samalla lipulla, avustettavan ja avustajan tulee olla yhtä aikaa rannekkeenvaihtopisteellä.

Alue pääosin nurmea, osittain tasaista hiekkakenttää ja jonkin verran asfaltoitua kävelytietä. Alueella on erillinen inva-katselualue. Inva wc:tä löytyy niin puistosta kuin Peurungan rakennuksen sisältä. Invaparkkialue on sisäänpääsyportin läheisyydessä, johon saa pysäköidä vain Trafin myöntämän liikkumisesteisen pysäköintiluvan saaneet. 

Huom! Alueella ei voida taata täysin esteetöntä kulkua joka paikassa.

Lipun vaihtaminen rannekkeeseen

ENNAKKORANNEKKEENVAIHTO

RANNEKKEENVAIHTO TAPAHTUMASSA

Varauduthan esittämään kuvallisen henkilöllisyystodistuksen rannekkeen vaihdon yhteydessä – tapahtuma on K18. Lipussa olevalla nimellä ei ole väliä.

Suosittelemme lipun vaihtamista rannekkeeseen ennakkoon, jolloin sisäänpääsy sujuu jouhevasti.

KAIKKI PERUSLIPUT ON MAHDOLLISTA VAIHTAA ENNAKKOON RANNEKKEEKSI, VIP-LIPUT SEKÄ VIERAS-LIPUT VAIHDETAAN RANNEKKEIKSI AINOASTAAN TAPAHTUMAN SISÄÄNPÄÄSYSSÄ.

Lippuja vaihdetaan rannekkeisiin ennakkovaihtopisteillä, 
 
Laukaan Satamakahvila
Keskiviikkona 26.7. klo 9.00-21.00
Torstaina 27.7. klo 9.00-21.00
 

Kyseisen henkilön tulee olla paikalla ranneketta noutaessa ja ranneke laitetaan suoraan ranteeseen. Ranneke on henkilökohtainen, eikä sitä voida vaihtaa toiselle henkilölle.

 

Varauduthan esittämään kuvallisen henkilöllisyystodistuksen rannekkeen vaihdon yhteydessä – tapahtuma on K18. Lipussa olevalla nimellä ei ole väliä.

VIP-lippujen vaihto rannekkeisiin ja passeihin tapahtuu VAIN festivaalin sisäänpääsyportilla. 

Saapuessasi sisäänpääsyportille löydät erilaisia sisääntulokaistoja. Nopeuttaaksesi omaa ja muiden sisääntuloa valitse soveltuva kaista.

Esimerkiksi ennakkoonrannekkeen vaihtaneet pääsevät kulkemaan suoraan portin läpi  “rannekkeella”-kaistan läpi.

Jos huomaat, että ranneke on liian kireä, niin älä katkaise/poista ranneketta itse vaan käänny sisäänpääsyn henkilökunnan puoleen.

 

Yleisesti askarruttavat asiat

Alkoholi ja anniskelu

Koko festivaalialue on anniskelualuetta. Alueelle on kiellettyä tuoda omia juomia. Alueelta on saatavilla niin alkoholillisia kuin alkoholittomia tuotteita.

Ruokailu

Festivaalialueen Ruokamaailma tarjoaa sapuskaa niin pienempään kuin suurempaankin nälkään. Lue lisää täältä.

Tupakointi

Alueella on merkityt tupakointipaikat. Huomioithan muut tupakoimalla ainoastaan merkityillä paikoilla. Tapahtuma-alueella myydään tupakkaa vain R-Kioskissa, sekä tapahtuma-alueen kupeesta Peurungan hotellin vastaanotosta.

Maksutavat ja pankkiautomaatti

Anniskelupisteillä ja myyntikojuissa maksuvälineinä toimivat yleisimmät kortit ja suurimmassa osassa myös käteinen. Lähin automaatti sijaitsee Laukaan keskustassa n. 4km päässä festivaalialueelta.  

Alueelta poistuminen

Festivaalialueelta saa poistua vapaasti. Takaisin tullessa on kuljettava aina turvatarkastuksen kautta.

Ympäristö

Välitämme ympäristöstä. Meillä ei ole käytössä tölkkipantit, mutta alueelta löytyy useita kierrätyspisteitä. Pidetään alue yhdessä siistinä.

Narikka

Narikat ovat molemmilla sisäänpääsyillä. Narikkamaksu 3€/käynti, VIP-asiakkaille narikka on ilmainen. Narikassa on myynnissä sadetakkeja ja korvatulppia.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysellä tapahtuman aikana hotellin puoleisen sisäänpääsyn narikasta sekä Peurungan hotellin vastaanotosta. Tapahtuman jälkeisellä viikolla löytötavarat toimitetaan Jyväskylän löytötavaratoimistoon.

Siivous

Siivouksesta ja kierrätyksestä vastaa Kuusan Vaeltajat Taika ry.